Блаженнішого Володимира Митрополита Київського і всієї України
|
Трапеза
СВЯТКОВА КУЛІНАРІЯ
Салат "Асорті м'ясне"100 г шинки, 150 г копченої ковбаси, 2 яйця, 1 цибулина, 1-2 варені картоплини, 1 солоний огірок, 2-3 столових ложки майонезу або сметани, сіль за смаком.Яйця і огірки нарізати кубиками. Картоплю, цибулю дрібно нарізати, змішати з яйцями і огірками, заправити майонезом або сметаною. Шинку і ковбасу нарізати тонкими скибочками, згорнути, заповнити їх приготовленим фаршем. Укласти шинку і ковбасу на пласку тарілку, щільно притискаючи один до одного, щоб збереглася форма. Фарширована цибуля8 великих цибулин, 4 сосиски, 50 г вершкової олії, 1/2 склянки вершків (сметани), 1 столова ложка борошна, 1 чайна ложка пюре, сіль, перець за смаком, зелень петрушки.Цибулю очистити і опустити на 1-2 хв в окріп. Потім зрізати верхівки і корінці, десертною ложкою вийняти середину, щоб вийшли чашечки. Вийняті кружальця цибулі і сосиски дуже дрібно порубати і обсмажити на вершковій олії. Влити на пательню вершки, попередньо розмішавши їх з сіллю, перцем, обсмаженим борошном, пюре. Суміш прокип'ятити до загустіння і злегка остудити. Нафарширувати нею цибулини, зверху обсипати тертим сиром, полити вершковою олією запекти в духовці протягом 5-7 хв. Грибний салат100 г солоних грибів (груздів, білих), 1 варена картоплина, 2 яйця, 100 г зеленої цибулі, 2-3 ложки сметани, сіль за смаком.Солоні гриби нарізати соломкою, картоплю – кубиками, яйця нарізати скибочками. Зелену цибулю дрібно нарізати. Усі продукти змішати, посолити, заправити сметаною. Гусак під грибним соусом1 гусак, 10-12 зерен запашного перцю, 1 склянка сметани, 300-400 г свіжих грибів, 50 г вершкової олії, 1 корінь петрушки, 1 морква, 2 ложки борошна, сіль за смаком.Підготовленого гусака розрубити на частини, укласти в каструлю і залити окропом так, щоб тільки прикрив м'ясо. Додати в каструлю порубані гриби, коріння, сіль, перець і варити гусака на повільному вогні до повної готовності. Гусака вийняти з каструлі, а з бульйону зварити соус, додавши сметану і обсмажене на олії борошно. Перед подачею покласти м'ясо гусака у соус, довести соус до кипіння. Десерти:Апельсини у ванільному соусі
0,5 л молока, 2 яєчних жовтки, 2 столові ложки цукру, 1 чайна ложка борошна, щіпка ваніліну, 4 апельсини.
Банани в шоколадному соусі4 банани, 1/2 склянки мигдалю або гарбузових насіннячок, 0,5 л шоколадного соусу.Очищені банани розрізати уздовж на дві частини, покласти на тарілку розрізом униз, наколоти горіхи "голочками", полити шоколадним соусом. Ананас з білковою піною4 яєчних білки, 3/4 склянки цукрового піску, 1 пакетик ванільного цукру, збиті вершки, 1 ананас, шоколад для прикраси.Яєчні білки, ванільний цукор, цукровий пісок збити в густу білкову піну, потім додати дрібно нарізаний ананас. Готову піну викласти в келихи і прикрасити збитими вершками, шматочками ананаса, шоколадом. Енциклопедія православної кухні
|
|
|