За благословенням Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України | ||
Інтернет-версія
газети
|
|
газета для всіх тих, хто любить Православіє № 48 |
Трапеза
СВЯТКОВА КУЛІНАРІЯЦього Різдва ми пропонуємо нові рецепти для святкової трапези та святок. Інгредієнти:
Приготування: чорнослив ошпарити окропом, вийняти кісточки, м'якоть дрібно порізати. Буряк натерти на тертці, горіхи подрібнити ножем або на тертці. Додати подрібнений часник. Усі продукти змішати, посолити, заправити сметаною.
Інгредієнти:
Приготування: тісто розкачати товщиною 1 см у вигляді овального коржа, покласти підготовлену форель: вичищену, вимиту, приправлену сіллю і перцем, посипану кільцями ріпчастої цибулі і зеленню петрушки. Поверх риби покласти тонкі пластинки охолодженого вершкового масла. Протилежні кінці тіста з'єднати, добре защепити, залишити на 15-20 хв., після чого проколоти виделкою поверхню і боки пирога, змастити жовтком і поставити в духовку. Випікати рибник при температурі 180-200° С до готовності. Як правило, рибник з дріжджового тіста випікається довго, іноді до 1,5-2 год. Подають рибник гарячим і їдять так: акуратно зрізують верхню кірку, пиріг їдять виделкою і ножем.
Інгредієнти:
Приготування: сухарі подрібнити на м'ясорубці або тертці. Масло розтерти з цукром і какао, розмішати. Сухарі і масло добре перемішати, додаючи потроху молоко. З маси скачати кульки, вмочити їх з одного боку в кокосову стружку і поставити в холодильник на 2-3 години.
Інгредієнти:
Приготування коржів: масло порубати з борошном, додати яйце, сіль, соду, воду. Замісити тісто і розділити на 6 рівних частин, покласти на холод на 40 хв. Розкачати коржі, зробити ножем насічки (щоб при випічці корж не змінив форму) і випекти. Остудити коржі і змастити кремом.
Інгредієнти:
Приготування: яйця з цукром збити міксером до збільшення маси в 3-4 рази, додати просіяне борошно і обережно перемішати. Соду додавати не потрібно. Змастити вершковим маслом форму, покласти тонкі шматочки яблук і залити тістом Пиріг випікати 20 хв. при 200 °С. Підготувала Ангеліна СТЕПАНОВА
За матеріалами “Енциклопедії православної кухні”
|
|
|