За благословенням Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України

Інтернет-версія газети
"Віра і культура"

Архів  
Рубрики
Віра і культура

  газета для всіх тих,
хто любить Православіє

№ 39

№ 40

№ 41


 
Трапеза Трапеза

КУХНЯ ВЕЛИКОДНЯ

Паска боярська

1 кг сиру, 1/2 л вершків 30%-ої жирності, 500 г цукру, 300 г вершкового масла, 2 жовтки, 1/2 склянки апельсинових цукатів, ванільний цукор.

Сир двічі протерти через сито, додати збиті вершки, з'єднати з окремо розтертими маслом, цукром і жовтками (суміш має бути білого кольору), додати подрібнені апельсинові цукати і ванілін, ретельно перемішати. Заповнити сирною масою пасочницю, яку перед цим застелити трохи вологою марлею, прикрити блюдцем, покласти під прес, поставити в холодильник.
 

Кекс “Святковий”

1 склянку муки, 3/4 склянки цукрової пудри, 100 г вершкового масла, 2 яйця, 1/2 склянки родзинок, 1/2 склянки ядер горіхів (мигдалю, фундука або волоських) 1/2 кураги, сіль на кінчику ножа, 1/2 ч.л. соди, 1 ч.л. соку лимона. Для обробки: цукрова пудра, горіхи, цукати, фрукти.

Форма кексу – кругла, з рельєфними боками.

Масло з половиною цукрової пудри розтерти до білого кольору, додати жовтки, ретельно розмішати до повного розчинення кристалів цукру, додати сіль, соду, сік лимона, все перемішати. Додати перебрані промиті та висушені родзинки, нарізану шматочками курагу подрібнені горіхи і перемішати. Після цього додати муку і збиті в стійку піну білки з пудрою, акуратно перемішати зверху вниз і розкласти в форми. Випікати при температурі 180 оС до готовності. Охолоджений кекс акуратно витягти з форми, посипати пудрою, прикрасити крупними ядрами горіхів, цукатами, фруктами.
 

Яєчка з желе

Узяти декілька яєць з міцною шкаралупою, обережно зробити отвір з тупого кінця і вилити вміст (яке можна використати для пирогів або інших виробів). Добре промити шкаралупу, обдати кип'ятком.

Тим часом приготувати різнокольорове желе (у будь-який відомий вам спосіб). Наповнити шкаралупи яєць різнокольоровим желе і поставити в холодильник. Коли маса охолоне, різнокольорові яєчка очистити від шкаралупи. Яєчка викласти в тарілку або креманку і прикрасити кремом або збитими вершками.

Енциклопедія православної кухні –
Мгарський монастир, 1998 р.
    
  
№ 41
травень 2008 року

Зміст номера:

Христос воскресе!

Пасха в нашей жизни

Пасхальне послання Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України

Пасха

Великоднi традицiї

Храм Воскресiння Христового у Форосi. Церковь во имя Святой Живоначальной Троицы ("Кулич и Пасха")

Кухня Великодня

Церковна поезiя

Современная иконопись. Греческий опыт

Разноцветные пасхальные яйца

Плат Божої Матері

Біблійна археологія: Завоювання Святої Землі

«Мы были такими, как вы. Вы будете такими, как мы». Записки паломника

Настанови святих отців

"Віра і культура" вам радить: Новинки видань i кiноiндустрiї

Новини звідусіль

Зi Святом жон мироносиць! З Вознесiнням Господнiм!

 
 
 

Газета "Вiра i культура"
Заснована парафією Різдва Христового в Харківському р-ні м. Києва.
Реєстраційне свідоцтво Кі№460 видане Міністерством iнформації України 22 лютого 2000 року.

Головний редактор:
прот. Василій Біляк;
відповідальний редактор,
компьютерна верстка,
худ. дизайн: Олег Степанов,
літ редактор: Ольга Целюх

Адреса “ВіК”:
02098 Київ,
вул. Шумського, 3.
Храм Різдва Богородиці,
для ВіК (“Віра і культура”).
E-mail:
logo@ua.fm
irina@beletsky.sita.kiev.ua

Веб-дизайн:
Олександр Денисюк
E-mail:
alexdeni@mail.ru
 

Співпрацюйте з нами на сторінках наших видань "Православна газета", "Кирилиця", "Камо грядеши" "Віра і культура".

Дописувачів "ВіК" запрошуємо до співпраці. Надсилайте нам короткі повідомлення про ювілейні події з ваших єпархій.
 


 

Львівська єпархія
Української Православної Церкви

Інтернет-версія газети `Світло Православ'я`

Спілка Православної молоді України (UKRAINIAN ORTHODOX YOUTH FELLOWSHIP)
  Rambler's Top100

Rambler's Top100 Service
TopList
З   8.6.2000

 

 
 

 

На початок сторінки

Hosted by uCoz